41-aastane Gómez tapeti, kui ta saabus turvamehe saatel oma Guerrero eeslinnas asuvasse korterisse, kirjutab The New York Times. Politseiülem sai kaheksa kuulihaava rindu, ühe kätte ning suri paar tundi hiljem haiglas.

Ühel Gómezi turvameestest lasi maha 34-aastase Alejandro Ramírez Báezi, kes oli relvastatud summutiga varustatud püstoliga. Sündmuspaigalt leiti suur kogus automaadipadruneid.

The New York Times kirjutab, et Edgar Millan Gómezist sai kümnes kõrge politseiametnik, kes on tapetud viimase kahe kuu jooksul. Varem tapeti organiseeritud kuritegevusega võitleva osakonna juhataja Roberto Velasco Bravo.

Gómezi mõrva tellija isik pole täpselt teada. Roda korrakaitseorganite töötajatest arvab, et tema mõrvamine on kättemaks hiljuti toimunud kohaliku narkoparuni Alfredo Beltrán Leyva vahistamise eest.

Alates 2007. aasta detsembrist, mil Mehhiko valis endale uueks presidendiks Felipe Calderóni, alustas too aktiivset võitlust narkokartellidega. Võitlust ja vahistamisi saadavad pidevad palgamõrtsukate rünnakud Mehhiko kõrgete politseiametnike vastu.

Korra tagamiseks ja narkoärikatega võitlemiseks saatis Mehhiko keskvalitsus provintsi üle tuhande sõduri ja föderaalagendi. Kokkupõrgetes narkokaubitsejatega tapeti ligi 200 sõjaväelast ja politseinikku.