Kõikidel juhtudel on ohvritele kõigepealt müüa pakutud võltsehteid, kuid lõpuks on vägisi ära võetud hoopis nende oma ehted, vahendab The Local ajalehte Verdens Gang.

Ühel juhul, mille salvestas osaliselt valvekaamera, lähenesid 83-aastasele Oslo naisele hooldekodu juures, kus ta elab, kaks mustlasnaist. Kui naine ütles, et ei ole ehete ostmisest huvitatud, haarati tal vasakust käest ja kisti sõrmest kolm kuldsõrmust. Eakas ohver karjus valust ja röövlid põgenesid koos sõrmustega, millest üks oli naise ema laulatussõrmus 1927. aastast.

„Isegi kogenud politseinikud ärrituvad ja vihastavad, kui kuulevad nende kuritegude kirjeldusi,“ ütles Oslo politsei pressiesindaja Geir Ellefsen Verdens Gangile. „Ohvritelt, pealtnägijatelt ja politsei oma juurdlustest saadud informatsiooni järgi võime öelda, et nende kuritegude taga olevad naised on eranditult Rumeeniast pärit välismaa mustlased.“

Rumeenia ehteröövlid fokuseerinud oma tähelepanu vanematele Norra naistele Oslos, Askeris ja Bærumis ning Buskerudi, Romerike, Follo, Agderi ja Sør-Trøndelagi piirkondades.

Norra parlamendi õiguskomitee aseesimees Jan Bøhler (tööpartei) ja konservatiivne parlamendiliige André Oktay Dahl on kutsunud üles keelama tänaval kerjamine, et peatada vanade naiste vastu suunatud kuritegude laine.

Bøhler soovitas klassifitseerida röövid organiseeritud kuritegevuseks, mis tooks kaasa karmimad karistused ning toimiks hirmutusvahendina.