Venemaa eriolukordade ministeeriumi Krasnodari krai osakonna pressiesindaja sõnul on Kertši väinas uppunud Bulgaaria kaubalaeva Vanessa 11-liikmelisest meeskonnast seitse inimest uppunud, kolme teadmata kadunud madruse otsingud jätkuvad, vahendas RIA Novosti.

Piirkonnas viibinud laeval Merkurij õnnestus päästa laeva teine mehhaanik. Mees on alajahtunud ja viibib teadvuseta olekus.

Õnnetuspaika on saadetud eriolukordade ministeeriumi helikopter pinnaltpäästjate ja tuukritega pardal. Simferoopolis on valmis pandud ka Ukraina eriolukordade ministeeriumi kopter.

Sünoptikute teatel on tuule kiirus tõusnud 30-35 meetrini sekundis, õhtu poole võib see tõusta veelgi, teatab Interfax. Novorossiiski sadamas viibivad kaptenid said tormihoiatuse. Mõningad laevad on purunemise hirmus viidud sadamast välja reidile.

Seni nägemata 11. novembri tugev torm uputas Kertši väinas neli laeva ja asjas kuus laeva madalikule. Kaks tankerit said tõsiseid kahjustusi. Tankerist Volgoneft-139 voolas merre üle 2000 tonni masuuti, mis põhjustas piirkonnas ökokatastroofi.