Õnnetust uurivad eksperdid on veendunud, et piloodid poleks kokkupõrget lumekoristusmasinaga kuidagi vältida saanud. Mustade kastide andmete analüüs näitas, et lennuki meeskond tegutses juhiste järgi, vahendab Lenta.ru.

Pilootide vestlus annab tunnistust sellest, et nad ei näinud stardirajal lumekoristusmasinat ega saanud seega ka kokkupõrke vältimiseks mingit manöövrit teha.

Eralennuk Dassault Falcon sattus Vnukovo lennuväljal õnnetusse ööl vastu 21. oktoobrit. Hukkusid kõik neli lennukis olnud inimest, kelle hulgas oli ka Prantsuse kütusekontserni Total juht Christophe de Margerie.

Pärast õnnetust vahistati lumekoristusmasina juht Vladimir Martõnenko. 23. oktoobril otsustas kohus ta kuni 21. detsembrini vahi alla jätta. Uurijate andmetel oli Martõnenko õnnetuse hetkel purjus – tema veres tuvastati 0,6 promilli alkoholi. Martõnenko ise eitab seda.

Lisaks Martõnenkole vahistati Vnukovo lennujaamateenistuse juhtivinsener Vladimir Ledenev, kes juhtis lumekoristustöid, lendude juht Roman Dunajev, dispetšer-stažöör Svetlana Krivsun ja dispetšer Aleksandr Kruglov.

Ametist lahkusid Vnukovo lennuvälja peadirektor Andrei Djakov ja tema asetäitja Sergei Solntsev. Veel kolm töötajat on töölt kõrvaldatud.