Kindral Musharraf astub sellelt võimsalt ametipostilt pärast presidendivalimisi tagasi, ütles PML peasekretär Hussain Sayed.

Musharraf püüdleb selle poole, et ta valitaks tagasi presidendiks, enne kui parlamendi ametiaeg oktoobri keskel lõpeb.

Pakistani ülemkohus samal ajal aga vaidleb selle üle, kas tal on õigus jääda üheaegselt presidendiks kandideerimisega ka armeejuhiks.

Kindral Musharraf ise ei ole oma kavatsuste kohta sõna võtnud.

Riigi suurim poliitiline partei — Pakistani rahvapartei — mille esindaja on eksiilist tagasi pöörduv ekspeaminister Benazir Bhutto, pidas läbirääkimisi võimaliku võimujagamisleppe küsimuses, millega nõutakse, et Musharraf astuks sõjaväeliselt ametipostilt tagasi.

Pakistanis on kasvamas vastasseis kindral Musharrafi väitele, et põhiseadus lubab tal olla ühtaegu nii president kui sõjaväe juht.

Ülemkohus vaatab läbi kuut palvekirja, milles soovitakse, et kindral Musharrafi kandidatuur presidendivalimisteks tühistataks. Teiste seas on petitsiooni esitanud Pakistani suurim islamipartei Jamaat-e-Islami, endisest kriketimängijast poliitik Imran Khan ning juristide assotsiatsioon.

Palvekirjad on vastu ka Musharrafi plaanile, et teda valiks ametist lahkuv parlamendi koosseis ning kohalikud esinduskogud. Nad väidavad, et ennem peaksid toimuma üldvalimised.

Lubadusi astuda armeejuhi kohalt tagasi on kindral Musharraf andnud ka varem, kuid ei ole neid pidanud