Alates 18. oktoobrist 2007, kui riiki naasis opositsiooniline naispoliitik Benazir Bhutto, said pommiplahvatused ja relvastatud kokkupõrked Pakistanis igapäevaseks, mis tipnesid Bhutto mõrvamisega 27. detsembril.

President Musharraf ja tema lähikondsed panevad suurt rõhku 18. veebruaril toimuvatele parlamendivalimistele ning loodavad, et need taastavad Bhutto surma tõttu riigist kadunud poliitilise stabiilsuse, vahendab Associated Press.

Paljud pakistanlased, aga arvavad, et riiki tabanud vägivald ja terrorirünnakud on eelkõige islamistide kättemaks. Pakistani armee alustas pärast 11. septembril Ameerika Ühendriike tabanud terrorirünnakute järel erioperatsioone Talibani ja Al-Qaida võitlejate vastu.

Ka endine peaminister ja opositsioonilise erakonna Moslemi liiga juht Nawaz Sharif süüdistab Musharrafi riigi verre uputamises, kuna liitus pimesi USA terrorivastase sõjaga.

Alles eile, 14. septembril toimus Karachis järjekorde pommiplahvatus, milles hukkus 9 inimest ja 52 said vigastada. Linnas on kehtestatud kõrgendatud turvameetmed, tänavatel patrullivad sõjaväelased ja tugevdatud politseijõud.