Intervjuus ajalehele Daily Telegraph nimetas Lugovoi Suurbritannia jätkuvat huvi Vene dissidendi tapmise asjaolude vastu kahetsusväärseks.

„Viis, kuidas britid seda asja on käsitlenud, on ebakorrektne, vulgaarne ja kahetsusväärne,“ ütles Lugovoi. „Minu sõnum David Cameronile on: lõpetage olukorra politiseerimine, lõpetage selle küsimuse ülestõstmine kõrgetasemeliste Vene poliitikutega kohtudes ja liikuge edasi.“

Endine KGB-lane Lugovoi, kes on nüüd marurahvuslasest parlamendiliige, leidis, et Cameron peaks oma Venemaa-visiidil leidma aega, et temaga kohtuda ja asjast rääkida.

„Mul oleks hea meel David Cameroniga kohtuda. Me võiksime arutada Ühendkuningriigi ja Venemaa suhteid. Aga ma ootan endiselt tema kutset,“ ütles Lugovoi irvitades.

Cameroni visiit Venemaale on esimene Briti peaministri visiit sinna pärast Litvinenko mürgitamist Londonis 2006. aastal. Endine luuraja Litvinenko, kellest sai Kremli terav kriitik, suri piinarikast surma pärast seda, kui jõi teed, mis sisaldas radioaktiivset poloonium 210-t. Kreml väidab, et neil pole sellel teemal midagi rääkida ning Lugovoid keeldutakse kohtupidamiseks välja andmast.

44-aastane Lugovoi, kes pole pärast 2006. aastat väidetavalt Venemaalt lahkunud, ütles, et seisaks hea meelega kohtu ees Venemaal, kuid välistas Briti kohtu ette ilmumise. „See on välistatud,“ ütles Lugovoi. „Kui asi poleks politiseeritud, ma tuleksin. Aga ta on. Aga ma oleksin väga hea meelega nõus sellega, kui Scotland Yard küsitleks mind videokonverentsi teel. Miks mitte?“

Lugovoi nimetas Suurbritanniat nõrgaks, liberaalseks, liiga tolerantseks riigiks ning kordas oma süüdistusi, mille kohaselt olid mõrvas osalised Briti luureteenistused MI5 ja MI6. „Ajalooline kogemus näitab, et MI5 ja MI6 on alati mänginud tähtsat rolli Briti välispoliitika kujundamisel. Nad tahtsid mind värvata,“ ütles Lugovoi.

Lugovoi tunneb, et tal on olnud Kremli täielik toetus. „Aga ma teadsin, et mul oli härra Putini toetus, kui ma ütlesin paar aastat tagasi, et inglise inimestele tuleks uued ajud siirdada,“ ütles Lugovoi taas irvitades.