Kuigi reisijad käituvad samamoodi sadu kordi päevas, kaotas 51-aastane juht enesekontrolli kui seda tegi aafriklane, kirjutab Die Süddeutsche Zeitung.

Vedurijuht pahandas reisijaga läbi mikrofoni nii, et ka kõik teised rongis olevad reisijad ja platvormil seisjad kuulsid. Samuti ütles ta välismaalaste vastase solvangu.

Deutsche Presse-Agentur märgib, et rongijuht karjus 21-aastansele guinealasele valjuhääldisse "Neeger!", sõna millel on Saksamaal halb tähendus.

Haiglas sanitarina töötav mees oli nii nördinud, et tahtis minna vedurijuhilt selgitusi nõudma. Vedurijuht ei teinud aga oma ustki lahti ning sõitis järgmisesse peatusesse. Seal eskaleerus olukord.

Guinealane tahtis telefoniga juhist pilti teha, mille peale juht meest vastu kätt lõi. Telefon kukkus põrandale tükkideks.

Mitmed reisijad, kes samuti solvangu tõttu nördinud olid, läksid guinealasega tunnistajatena Müncheni pearaudteejaama politseisse kaasa. Vedurijuht on rünnaku, laimu ning kahjutekitamise tõttu uurimise all.

Ka vedurijuht tegi juhtunu kohta S-Bahni pealevalitsusele avalduse, milles tunnistas end epiteedi hüüdmises ja löömises süüdi. Samas mees märkis, et oli mustanahalise reisija agressiivsest käitumisest ja uksele prõmmimisest hirmunud ning pidas paremaks oma kabiini ust mitte avada.