Mugabe nimetas oma maapiirkondade hoonestusministri Emmerson Mnangagwa oma järglaseks, teatab The Telegraph.

Samas kritiseeris Mugabe teravalt asepresident Joyce Mujurut, keda peetakse järgmisel aastal toimuvatel presidendivalimistel Mugabele peamiseks konkurendiks valitsevas Zanu PF parteis.

Partei allikatel toimus aga peale kõne pidamist usin tegevus, et kustutada presidendi kõnest need osad, milles ta viitab Mnangagwale. Algses kõnes oli Mugabe aga väga ärritunud, kui rääkis oma võimalikust järglasest.

“Tuleb päev, mil ma lähen. Ma ei tea, kuidas neid nimetada, neid õelaid inimesi, kes selles suunas lähevad ja kellest igaüks võimu ülemistes ešelonides ainult ennast vaatab,” kärkis Mugabe. “Ma ei oodanud, et see kutsub inimeste peades esile kõikvõimalikke ideid, isegi kui nad ei mõtle, et nad ise on presidendid, siis nad mõtlevad, kus nad peaks olema ja keda peaks toetama.”

Mugabe on Zimbabwes võimul olnud alates 1987. aastast, tema algatatud reformid ja valgete vastased aktsioonid on viinud riigi majanduse täielikku kaosesse. Varem vilja eksportinud Zimbabwe vajab rahvusvahelist toiduabi, et vältida näljahäda. Eelmisel kuul oli inflatsioon 1600 protsenti.