Wenzeli vanemad on oma tütart otsinud alates tema kadumisest nende Dresdeni lähedal asuvast kodust mullu südasuvel. Teadaolevalt pöördus ta islamiusku, saades mõjutusi sotsiaalmeediast, vahendab ajaleht The Guardian.

Dresdeni prokurör Lorenz Haase keeldus kinnitamast teavet, et teismeline tüdruk võitles Iraagis Islamiriigi eest. „Meie teave päädib tüdruku aastataguse saabumisega Istanbuli,“ ütles ta.

Iraagi võimude teatel oli ta üks kahekümnest Islamiiriki toetavast naisest, kes barrikeeris ennast valitsusvägede saabumisel koos hunniku relvade ja lõhkeseadeldistega tunnelisse Mosuli vanalinna all. Temaga koos oli nii venelasi, türklasi, kanadalasi, liibüalasi kui süürlasi.

Wendeli kinnipidamisest ringleb ka väidetav videomaterjal, kuigi vastakate teadete kohaselt võib tolmuse tüdruku näol tegemist olla hoopis tšetšeeni või jeziidi tüdrukuga.

Wenzel on olnud kadunud alates mullu 1. juulist, kui ta lahkus kodust, väites oma vanematele, et ta veedab nädalavahetuse sõpradega. Võimud leidsid tema toast lennupiletite tšeki Dresdendist Frankfurti ja Frankfurtist Istanbuli.

Ta näitas huvi islami vastu üles juba varem sel aastal, kuid varjas tõsiasja, et ta pöördus islamiusku. Moslemite pühal ramadaani kuul ütles ta oma perekonnale, et peab dieeti. „Ma ei arvanud sellest midagi ja muretsesin talle isegi [islami püha raamatu] Koraani,“ tunnistas tüdruku ema Katharina.