40-aastane Lisa Valentine rikkus kohtureegleid, mille kohaselt on igasuguse peakatte kandmine kohtus keelatud, vahendab Associated Press.

Valentine, kes hiljuti kolis Connecticuti osariigist Georgiasse, ütles, et intsident meenutas talle kuuldud lugusid kodanikuõiguste eest võitlemisest lõunaosariikides.

Valentine’i sõnul vabastati ta ootamatult pärast seda, kui Washingtonis asuv Ameerika-islami suhete nõukogu kutsus föderaalvõime üles seda ja teisi samalaadseid intsidente Georgias uurima.

Organistatsioon viitas raportile, mille kohaselt oli sama kohtunik eelmisel nädalal eemaldanud moslemi pearättide kandmise pärast kohtusaalist ema ja tema 14-aastase tütre.

Valentine’i abikaasa Omar Hall ütles, et tema naine saatis kohtus sugulast, kes oli seal liikluseeskirja rikkumise pärast, kui kohtuametnikud ta metallidetektori juures peatasid ja ütlesid, et hidžabiks nimetatava pearätikuga teda kohtusaali ei lasta.

Valentine väitis Halli sõnul kohtuteenrile, et on olnud pearätiga kohtus ka varem ja selle äravõtmine oleks usutavade rikkumine. Kui naine vihaselt sõimates lahkuma asus, pandi ta käed raudu ja toodi kohtuniku ette.