Enam kui miljonit moslemit ühendav Moslemi Aktsioonikomitee teatas, et teeb kõik endast sõltuva, hoidmaks meeleavalduse muutumise inetuks, teatab The Telegraph.

Eelmisel nädalavahetusel Londonis peetud islamistide meeleavaldusel kandsid inimesed demonstratiivseid pommivöösid ning plakateid surmaähvardustega valgete ja kristlaste vastu.

Samas teatasid korraldajad, et meeleavaldus on vajalik „kanaliseerimaks“ viha, mis Briti moslemikogukonnas aina kasvab. Organisaatorite sõnul tunnevad moslemid end tagakiusatuna ning „teise klassi kodanikena“.

Aktsioonikomitee kokkukutsuja Faiz Saddiq ütles, et tegu saab olema rahumeelse protestiga. „Me ei lase seda kaaperdada „marginaalsetel elementidel“.”

Moslemite marss toimub 18. veebruaril. Protestijad liiguvad läbi südalinna Trafalgari väljakult Hyde Parki, Saddeqi sõnul võivad inimesed kanda ainult varem korraldajate poolt heaks kiidetud plakateid.

Eelmisel nädalavahetusel kogunes Londonis samuti moslemite meeleavaldus, ka sel nädalavahetusel plaanivad Briti šiiidid oma meeleavaldust.