Läti passi omav ja Venemaal keelatud Natsionaalbolševistlikku parteisse kuuluval Vladimir Lindermani kästi juba juunis 2006 riigist lahkuda, kuid mees läks teel Lätti „kaduma”.

Natsionaalbolševike pressiesindaja Aleksandr Averini ütles ITAR-TASS-ile, et Linderman elas kõik see aeg Venemaal ja kirjutas ühele internetileheküljele artikleid. Ta peeti reedel oma Izmailovos asuva üürikorteri juures kinni. Mees on saadetud kohtusse, kus otsustatakse tema uus Venemaalt väljasaatmine.

Läti võimud süüdistavad Lindermani kavatsuses eelmisele Läti riigipeale Vaira Vīķe-Freibergale novembris 2002 atentaati korraldada. Vene prokuratuur keeldus teda oktoobris 2003 Läti välja andmast, kuna ei pidanud Riia nõudmisi põhjendatuteks.

Linderman lasti toona vabaks ja ta esitas Venemaale poliitilise varjupaiga saamiseks taotluse, mille Moskva Kuzjminski rajooni kohus vajalike dokumentide puudumisel tagasi lükkas.

Moskva linna kohus kinnitas seda otsust ning Lindermanil otsustati Lätile välja anda, kuid mehel õnnestus Moskva-Riia rongist põgeneda ja ennast siiani oskuslikult varjata.