38-aastane Tšiili raadioajakirjanik Diego Saez, kes saabus varahommikuselt lennult Münchenist, võttis neljapäeval Moskva Domodedovo lennujaamast takso sooviga sõita linna südames asuvasse hotelli.

Olles kohale jõudnud, küsis taksojuht temalt sõidu eest 50 000 rubla (770 eurot). Väsinud ajakirjanik ei hakanud vahetuskurssi arvutama ja käis pikemalt mõtlemata raha välja. Enne sõidukist väljumist, jõudis aga ta sõber, kellega ta parasjagu telefonitsi kõneles, märkida, et küsitud summa on astronoomiliselt suur ja peaks pigem olema 5000 rubla kanti kui sedagi (tavapäraste hindade puhul maksab sõit kesklinna umbes 1000 rubla ehk 15 eurot –toim).

„Ma asusin seejärel juhiga vaidlema, et oma raha tagasi saada, kuid ta jäi summale kindlaks,“ meenutas Saez APle.

Taksojuht viskas ajakirjaniku kotid hotelli ette maha ja lasi jalga. Saezil õnnestus enne seda aga teha pilti veomasina numbrimärgist.

Hotelli mänedžeri abiga kontakteerus ta politseiga, kes juba järgmisel päeval palus tal jaoskonda tulla. Tabatud taksojuht tagastas seal mehe raha ja tegi ajakirjanikule seejärel üllatava pakkumise.

„Ta lubas mind terve turniiri aeg tasuta ringi sõidutada. Ma keeldusin,“ ütles Saez.

Võimuesindajad aga pakkusid Saezile võimalust liikuda kogu turniiri ajal ringi suisa politseieskordi saatel. Ka seesugune pakkumine tuli tšiililasele suure üllatusena. Ta otsustas siiski sellestki viisakalt keelduda.