Ekspert-etnograaf Marina Gromõko kinnitas täna/esmaspäeval kohtus, et jehoova tunnistajate kirjandus on teiste usuliste rühmitusete suhtes lubamatult kriitiline ning kujutab kujutab endast ohtu olukorras, kus suurem osa venemaalastest on õigeusklikud.

Advokaat Galina Krõlova hinnangul ei suutnud ekspert tuua oma väidete kinnituseks aga konkreetseid fakte.

Eeldatavalt kuulab kohus teisipäeval üle veel veel kolm eksperti. Senised ekspertide hinnangud on olnud mõnevõrra lahknevad. Religiooniekspert märkis, et jehoova tunnistajate kirjanduses äratoodud tsitaadid on reeglina vastavuses Piibliga, olles küll vahel kontekstist välja rebitud.

Keele- ja kirjandusteadlane, etnograaf ja psühholoog on seevastu andnud jehovistide kirjandusele selgelt negatiivse hinnangu.

Tsiviilhagi jehoova tunnistajate sekti keelustamiseks algatas Moskva Põhja administratiivpiirkonna prokurör. Hagis süüdistatakse jehoova tunnistajaid religioossse vaenu õhutamises, perekondade lõhkumises, samuti isksuse ja kodanike õiguste ning vabaduste mitteaustamises. Süüdispunktide seas on ka alaealiste kaasatõmbamine sekti ellu ilma vanematelt luba küsimata ning keeldumine vereülekanneteks.

Kohtuprotsess jehoova tunnistajate vastu algas 1998. aasta septembris. 1999. aasta 12. märtsil kohtuasi külmutati seoses vajadusega teha jehoova tunnistajate religioossele kirjandusele ekspertanalüüs. Vastav ülesanne tehti kuuele eriteadlasele ning kohtuportsess jätkus uuesti 2000. aasta 6. veebruaril.