„Esitame Ameerika poolele USA saatkonnas Moskvas ning peakonsulaatides Peterburis, Jekaterinburgis ja Vladivostokis töötavate diplomaatiliste ja tehniliste töötajate arvu viimist selle aasta 1. septembriks täpsesse vastavusse USA-s paiknevate Vene diplomaatide ja tehnilise personali töötajate arvuga,“ öeldakse Venemaa välisministeeriumi veebilehel avaldatud teates Interfaxi vahendusel.

Venemaa välisministeerium täpsustab, et nii kahaneb USA diplomaatiliste ja konsulaarsete asutuste kogupersonal Venemaal 455 inimeseni. Venemaa välisministeerium lubab ka peegliefekti, kui USA võimud otsustavad ühepoolselt vähendada Vene diplomaatide arvu USA-s.

Veel peatab Vene pool alates 1. augustist Serebrjanõi Boris asuva suvila ja Moskva Dorožnaja tänaval asuvate laoruumide kasutamise USA poolt.

„Jätame omale õiguse vastastikkuse alusel ka teisteks meetmeteks, mis võivad puudutada USA huve,“ teatas Venemaa välisministeerium.

Venemaa välisministeeriumi sõnul kinnitab USA kongressi vastu võetud seaduseelnõu veel kord Ühendriikide äärmist agressiivsust rahvusvahelistes asjades. „Peites end oma „erandlikkuse“ taha, ignoreerib USA kõrgilt teiste riikide positsioone ja huve,“ teatas Venemaa välisministeerium.