Vahi alla jätmist Dmitritšenko edasi kaevata ei kavatse, ta peab seda asjatuks. Kaitse taotles kahtlusaluse vabastamist 500 000 rubla (12 500 euro) suuruse kautsjoni eest, vahendab Lenta.ru.

Vahi alla jäeti ka teine asjaosaline, happerünnaku toimepanemises kahtlustatav Juri Zarutski (varem kohtulikult karistatud mees, kes aitas Dmitritšenkot suvila majapidamises). Lähimal ajal määratakse sanktsioonid Andrei Lipatovi vastu, kes viis Zarutski autoga kuriteopaigale.

Kõik kolm on varem oma süüd tunnistanud. Dmitritšenko ei võtnud kohtus küll ülestunnistust tagasi, kuid muutis pidevalt ütlusi ja tema jutus oli palju vasturääkivusi. Küsimusele rünnaku ajendi kohta vastas tantsija: „Aga kas te olete kindel, et seda tegin mina?“ Hiljem ütles ta, et kuulis nime Zarutski esimest korda uurijate käest. Veidi hiljem tunnistas Dmitritšenko, et kaebas Zarutskile probleemide üle teatris ja viimane tegi ettepaneku Filin läbi peksta. Tantsija väidab, et ei nõustunud sellega.

Lõpuks teatas Dmitritšenko advokaat Aleksandr Barhanov: „Kriminaalõiguses on selline termin nagu „toimepanija liialdus“ - kui palud inimesel lihtsalt vestelda, aga tema sõidab tankiga kohale ja tulistab omal algatusel pähe.“ Advokaadi sõnul mingit juttu kuriteo eest tasumisest ei olnud. Dmitritšenko ja Zarutski kõik rahalised suhted piirdusid väidetavalt sellega, et tantsija laenas kunagi oma suvilatuttavale raha. Varem teatati uurimise andmetele viidates, et happerünnaku eest maksti 50 000 rubla (1250 eurot).

Uurijate hinnangul oli Filini ründamise motiiv tööalased erimeelsused. Mitteametlikud allikad selgitavad, et Dmitritšenko olevat otsustanud kunstilisele juhile kätte maksta selle eest, et viimane ei andnud häid rolle baleriin Anželina Vorontsovale. Ühe versiooni järgi ei saanud Vorontsova rolle, sest oli Suure Teatri esitantsija Nikolai Tsiskaridze õpilane (viimane süüdistab teatri juhtkonda tagakiusamises). Teise versiooni järgi nägid spetsialistid baleriini töös puudusi ja seostasid need sellega, et tema õpetaja on mees, mitte naine.

17. jaanuari õhtul varitseti Filinit tema kodu juures ja visati hapet näkku. Dmitritšenko, Zarutski ja Lipatov vahistati 5. märtsil. Telefonikõnede eristus näitas, et Zarutski oli 17. jaanuari õhtul Filini maja juures ja helistas Dmitritšenkole ja ka Lipatovile. Lipatovi auto saranane sõiduk jäi ka valvekaamera salvestusele.