Sellise avalduse tegi täna infoagentuuri Interfax vahendusel Venemaa armee maavägede ülemjuhataja armeekindral Vladimir Boldõrjev. Lisaks luuakse suur arv brigaade, mis on pidevas sõjalises valmiduses.

Praegu on Venemaal kokku kuus sõjaväeringkonda: Moskva, Leningradi, Põhja-Kaukasuse, Volga-Uurali, Siberi ja Kaug-Ida. Aastatel 1995-98 oli ka Kaliningradi erirajoon, mis allus Balti mere laevastikule.

Mobiilsed operatiiv-taktikalised raketikompleksid Iskander (NATO nimi SS-26 Stone) lendavad 50 kuni 400 kilomeetri kaugusele (Iskander-E kuni 280 ja Iskander-M kuni 400 km). Neil on mitmeosaline, eralduv lõhkepea. Igale mobiilsele kompleksile on paigutatud kaks raketti.    

Sel kuul teatas USA administratsioon, et loobub oma raketitõrjekilbi elementide paigutamisest Tšehhi ja Poola. Selle reageeris mõni aeg hiljem Venemaa, mis lubas Iskandereid Kaliningradi oblastisse mitte viia.

Eelmisel nädalal toimusid Leningradi sõjaväeringkonnas suurõppused Ladoga-2009, mille kolmanda faasi ajal antud intervjuus rääkis armeekindral Boldõrjev RIA Novostile, et Venemaal luuakse 85 alalises lahingvalmiduses olevat jalaväeüksustest koosnevat brigaadi, mis on võimelised igal suunal tegutsema.

Operatiiv-strateegilised õppused Ladoga-2009