Nimelt väljastati sel nädalal lahkamisaruanne, millest selgus, et minister suri peavigastustesse ja tema kaelalt, torsolt, kätelt ja jalgadelt leiti nüri esemega tekitatud vigastusi .. Venemaa suursaatkonna pressiesindaja Juri Melnik sõnas BBC-le, et nad nõuavad Ameerika Ühendriikidelt infot uurimise käekäigu kohta.

Eksministri lähedased väitsid seni, et surma põhjustas südameinfarkt, vahendab TASS.

Kohalik politsei kinnitas täna, et nad jätkavad Lessini surma asjaolude väljaselgitamist.

Lessini surma ümbritsevad spekulatsioonid ja vandenõuteooriad. Vene meedia on väitnud, et minister tapeti. Briti kõmuleht Daily Mail kirjutas, et FBI võis Lessini surma lavastada, et pakkuda talle tunnistajana kaitset.


Ajakirjanduse buldooser

Lessin oli Vene meedia üks mõjukamaid tegelasi ning president Vladimir Putini liitlane ja nõuandja.

Multimiljonärist Lessin lõi Venemaa valitsust toetatava propagandakanali RT (endine Russia Today). Mehe hüüdnimi oli Buldooser, kuna kommunikatsiooniministrina süüdistati just teda Venemaa vaba ajakirjanduse väljasuretamises ja sõnavabaduse piiramises, märkis BBC Moskva korrespondent Steve Rosenberg.

Putin mälestas Lessinit kui "tohutut panustajat Vene meediasse".

Korruptsiooni uurimine

2014. aastal kutsus senaator Roger Wicker justiitsministeeriumi üles algatama Lessini suhtes korruptsiooni ning rahapesu kahtluse alusel menetlust.

Wicker süüdistas justiitsministrile saadetud kirjas Lessinit miljonitesse ulatuvate osakute paigutamises Euroopa Liitu ja USA–sse ajal , kui ta töötas riigiametnikuna.

Wickeri sõnul oli Lessinil Los Angeleses arvukalt kinnisvara ning selle koguväärtus ulatus 28 miljoni dollarini.