Vaene kodanik saab elektroonilise kaardi, millele kantakse teatud hulk raha, millega saab osta teatud toiduaineid kindlaks määratud toidupoodidest. Toiduabi saamiseks peab Moskva töötu tõestama, et tema sissetulek ei ületa kindlaks määratud miinimumi, mis 2015. aasta alguses oli praeguse rubla kursi järgi veidi alla 200 euro kuus.

„Lisaks sellele peab ennast registreerima töövahendusbüroos. Me kaardistame ka töötu perekonna olukorda, näiteks milline on abikaasa sissetulek ja kui vanad on lapsed. Kui perekonna olukord tundub olevat raske ja raha toidu jaoks tõepoolest ei ole, anname toiduabi,“ rääkis sotsiaalse arengu eest vastutav abilinnapea Leonid Petšatnikov Gazeta.ru-le.

Petšatnikovi sõnul pole veel selge, millal töötutele toiduabi andma hakatakse.

„Raha selle projekti jaoks on juba olemas. Kõige tähtsam on välja selgitada, kes ja kui palju toiduabi tõeliselt vajavad,“ ütles Petšatnikov.

Tõenäoliselt saab elektroonilise talongi eest kõige odavamaid toiduaineid. Tubaka- ja alkoholitooteid selle kaardiga ei saa.

Raha toiduabiks võetakse linnavalitsuse eelarvest. Osa ametnikest koondatakse ning loobutakse „luksuslikest ostudest, mis ei ole vältimatud“.