RIA teatab, et umbes kell 14 alustasid valvurid viie vahistatu konvoeerimist, kuid liftis ründas üks kurjategijatest valvurit ja hakkas teda kägistama. Tulemusena said kurjategijad enda kätte tulirelva, kuid valvuritel õnnestus abi kutsuda. Kohtumaja kolmandal korrusel puhkes kurjategijate ja saabunud märulipolitseinike vahel tulevahetus, kus hukkus kolm kurjategijat, kaks viidi raskete vigastustega haiglasse. Üks rahvuskaartlane sai õlga kuulihaava, samuti sai viga kaks politseinikku, neist üks kergemalt.

„Oma kohtuasja istungi ajal kuulsime hoones vähemalt 20 lasku. Pealtnägijate sõnul võeti kelleltki töötajalt relv ära ja tulistati töötajaid. Ma nägin ühte valvurit, naist, kes oli üleni verine. Räägitakse, et veel üks inimene on haavatud,“ rääkis Interfaxile advokaat Sofia Rubasskaja.

Vene meedia teatel toimus tulistamine niinimetatud GTA bande kohtuistungi ajal. Kohtuasjas on üheksa süüalust. Jõuk vahistati 2014. aastal. Süüdistuse järgi lõhkusid jõuguliikmed raudorasid kasutades sõitvate autode rehve ja tulistasid siis autost väljunud inimeste pihta. Kahe aasta jooksul tapeti Moskvas, Moskva oblastis ja Kaluuga oblastis sel moel 17 inimest.