Moldova ei tee koostööd Venemaaga tapmise uurimisel „nii kaua kui tehakse katseid suruda meile peale mingeid tingimusi“, ütles Valeriu Zubco reedel ajakirjanikele, vahendab BNS.

„Kuritegu pandi toime Moldova vabariigi territooriumil ning ohvriks oli Moldova kodanik. See tähendab, et seda asja peab uurima Moldova peaprokuratuur. Tõhus koostöö Chişinău ja Moskva vahel ei tule kõne allagi, kuni tehakse katseid suruda meile peale mingeid tingimusi: teie andke meile auto, mille pihta tulistati, ning meie anname teile relvad ja mehe, kes tulistas. Me ei aktsepteeri seda,“ kinnitas Zubco.

Ta lükkas tagasi Vene välisministri Sergei Lavrovi avalduse, mille kohaselt on Moldova keeldunud koostööst Venemaaga vahejuhtumi uurimisel.

Intsident leidis aset Vadul lui Voda linna lähistel, kus vene sõdur avas tule sõiduauto pihta, mis läbis rahuvalvajate kontrollpunkti peatumata. Üks kuulidest tappis 19-aastase juhi, Vadik Pisari, kes oli läheduses asuva Pirita küla elanik.

Venemaa suursaadik Chişinăus Valeri Kuzmin on üritanud rahuvalvaja tegevust õigustada. Ta väitis, et Pisari juhtis varastatud autot ning et tal polnud juhiluba.

Moldova siseministeerium on mõlemad väited tagasi lükanud.