Infoagentuuri RIA Novosti korrespondent teatab, et president Vladimir Voronini residentsi sissepääsu kohale heisati Rumeenia lipp - hoone lipumasti tõmmati aga Moldova lipu asemel Euroopa Liidu tähelipp.

Miitingulistel õnnestus presidentuuri juures olev politseinike ahelik läbi murda. Opositsiooni toetajad tõstsid residentsi uksed eest ja peksid kõik alakorruste aknad sisse. Kivirahe alla sattunud politseinikud olid sunnitud hoonesse varjule tõmbuma.

Samas märgib agentuur Novõi Region, et presidendipalee vallutamine oli vaid ajutine ning opositsionäärid löödi taganema.

Varem olid demonstrandid juba „klaarinud arved" ka parlamendihoonega. Sinna ette toodi majast välja segipekstud mööbel ning see süüdati põlema.

RIANi teatel on osa massist suundunud valitsuse residentsi poole. Rongkäiku juhib liberaaldemokraatliku partei liider Vladimir Filat ja liberaalsesse parteisse kuuluv Chişinău linnapea Dorin Chirtoacă ja nende mõttekaaslased, kes toetavad Moldova lähenemist Rumeeniale ja Euroopa Liidule.

Ukraina infoportaal Korrespondent teatab viitega Reutersile, et demonstrandid on aga võimudega vaherahu sõlminud ning selle järel uusi parlamendivalimisi nõudnud.

„Ja me võidame," lubas üks opositsionääridest, alliansi Meie Moldova liider Serafim Urecheanu.

Teine opositsionäär, Chişinău linnapea Dorin Chirtoacă on lubanud Agence France-Presse teatel aga, et protestid jätkuvad nii kaua, kuni määratakse uus valimiste tähtaeg.

Eesti välisministeerium avaldab muret seoses Moldovas toimuvate valimisjärgsete massirahutustega. "Jälgime Moldova sündmuste arenguid murega. Kutsume üles vägivalda lõpetama ja osapooli rahumeelseid lahendusi leidma," ütles välisminister Urmas Paet.