53-aastase Napolist pärit abielumehe šarm ja karisma niitsid 26-aastase Cemortani jalust maha ning naisel oli kombeks hiilida öösel kapteni kajutisse, kui enamik laeva 4200 reisijast ja meeskonnaliikmest magasid, vahendab Daily Telegraph.

„Ma läksin tema kajutisse keset ööd. See kõik toimus väga salaja. Ma pidin olema kindel, et keegi ei näe mind,“ rääkis üksikema Cemortan ajalehele The Sun. „Ma olin temast võlutud. Ta oli nii šarmantne. Tema ümber oli selline aura. Ta oli nagu laeva jumal.“

Cemortan eitas ligi kaks aastat, et tal oli kapten Schettinoga armuafäär, kuid oli sunnitud suhte üles tunnistama eelmisel kuul Grosseto kohtus toimunud ristküsitlusel.

Lisaks rumeenia keelele veel mitut keelt rääkiv Cemortan kohtus kapteniga esimest korda, kui tal paluti tõlkida tervitused reisijatele inglise keelest vene keelde.

Neil tekkis afäär, mis kestis umbes kaks nädalat. See leidis aset kruiisil 2011. aasta detsembris, kuu aega enne Costa Concordia karilesõitu Giglio saare juures.

„See algas minu teise nädala ajal laeval,“ rääkis Cemortan Itaalia ajakirjale Oggi.

Cemortani sõnul külastas ta kaptenit tema kajutis pärast oma vahetuse lõppu, mis oli sageli varajastel hommikutundidel.

„Sel ajal ei olnud palju inimesi ringi liikumas. Peaaegu kõik magasid. Võis natuke rohkem riskida. Ma hoidsin afääri salajas, et kaitsta ennast ja ka kaptenit,“ ütles Cemortan.

Ööl, kui Costa Concordia karile sõitis, sõi Cemortan koos kapteniga õhtust ning Schettino kutsus ta üles kaptenisillale, et vaadata laeva lähedalt möödumist Giglio saarest, mis pidi olema vaatemäng reisijatele ja meeskonnaliikmetele.

Paar saabus kaptenisillale vaid 15 minutit enne kokkupõrget.

Klassikalise baleriiniharidusega Cemortan väidab, et ta ei seganud kaptenit ja tema viibimine sillal ei saanud kuidagi õnnetusele kaasa aidata.