Siberi ja Kaug-Ida regioonis ringsõitu tegeva Mironovi arvates on korruptsioon kujunenud juba liigagi tõsiseks probleemiks ühiskonnas. Tema arvates võiks korruptsioonivastase võitluse üheks vormiks saada tugeva ja mõjuka mitmeparteilise süsteemi loomine, kirjutab NEWSru.

Vara konfiskeerimist rakendati Venemaal veel üsna hiljuti. Kuid detsembris 2003 otsustati see föderaalseadusega tühistada, kuna selline karistusviis osutus seadusandjate arvates ebaedukaks.

Põhjuseks toodi fakt, et tihti on kurjategijate vara sugulaste või kolmandate isikute nimel ja neilt keelab seadus midagi ära võtta. Näiteks toodi miljoneid välja petnud kurikuulsa rahapüramiidi MMM-i asutaja Mavrodi juhtum, kelle vara suuruseks oli vaid 50 000 dollarit.

Praegu on vara konfiskeerimine asendatud trahvisüsteemiga. Kohtul on õigus lisaks vabadusekaotusele määrata kohtualusele ka rahalisi karistusi (kuni süüdlase kolme aastapalga ulatuses). Sõltuvalt kuriteo ja süü liigist ning raskusest saab trahvi rakendada ka kui alternatiivset karistust.