Visiidi käigus toimusid edukad kohtumised Jaapani sise- ja kommunikatsiooniministri, majandus-, kaubandus- ja tööstusministri, IKT-valdkonna parlamendisaadiku ja kohalike suurettevõtetega.

„Jaapanis on kasutusel Eesti ID-kaardiga sarnane My Number kaart, mistõttu huvitas kohalikke ministreid ennekõike koostöö e-riikluse ja küberturvalisuse vallas. Sise- ja kommunikatsiooniministriga leppisime kokku plaanis allkirjastada Eesti-Jaapani IKT-alase koostööleppe,“ selgitas Palo.

Jaapanis on turule sisenemas ka mitmed Eesti IKT-idufirmad, sel korral olid äridelegatsioonis Planetway Europe, Teleport, Õhuloss, kes esindas Tanel Veenre Jewellery’t, ja Archibus Solution Center Hosting Services.

„Jaapani ja Eesti ettevõtjate koostöö soodustamiseks plaanime koostöös Jaapani majandus-, kaubandus- ja tööstusministriga korraldada ettevõtete nö matchmaking äriseminari. Selle fookusesse plaanime võtta digisektori kõrval turismi, puidu- ja toiduainetetööstuse,“ ütles Palo.

„Organiseerisime sarnase sündmuse Tokios ka mullu, ettevõtjate tagasiside oli väga positiivne. Saadi nii uusi koostööpartnereid kui ka leiti tänu üritusele investoreid, kellega on tänaseks juba lepingud sõlmitud,“ sõnas minister.

Eesti suursaadiku Jaapanis Jaak Lensmendi sõnul on kohaliku ärikogukonna jaoks head diplomaatilised suhted kahe riigi vahel väga olulised.

„Mida järjepidevam on Eesti ja Jaapani valitsuste läbikäimine, seda enam tunnevad siinsed ettevõtted huvi koostöö vastu eestlastega,“ kommenteeris ta poliitiliste sidemete olulisust Jaapani ärikultuuris.

Minister Palo kohtus visiidi käigus Jaapani sise- ja kommunikatsiooniministri Seiko Noda, majandus-, kaubandus- ja tööstusministri Hiroshige Seko ning Jaapani-Eesti parlamendirühma esimehe Takuya Hiraiga. Samuti kohtuti maailma ühe suurima telekommunikatsiooni korporatsiooni NTT ja tehnoloogiahiiu Fujitsu juhtidega.