Pühapäeval kohtuvad Kreeka ametnikud nn troika ametnikega - Euroopa Liidu, Euroopa Keskpanga (EKP) ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) audiitoritega, kes otsustavad Kreekale uue laenumakse eraldamise üle, vahendab BNS.

Stournaras möönis, et kreeklased on toonud "suuri ohvreid". Uuel koalitsioonivalitsusel on kavas viia sisse karme kokkuhoiumeetmeid, mille hulka kuuluvad palga- ja pensionikärped.

"Lähinädalad on meie ellujäämise osas otsustava tähtusega, sest kui me ei lähe seda teed, mida käsib loogika, võib see meid eurotsoonist välja ja pankrotti ajada."

Troika nõuab veel 11,5 miljardi euro ulatuses eelarvekärpeid, et Kreeka saaks septembris 31,5 miljardi euro suuruse laenumakse, mis on osa kokku 130 miljardi euro suurusest päästepaketist.

2013. ja 2014. aastaks kavandatud eelarvekärbetes oleks pidanud tulema kokkulepe juba eelmisel kuul, kuid kahed järjestikused valimised lükkasid otsustamist edasi.

Stournaras avaldas lootust, et Kreeka väljub sügavast majanduslangusest tänu erastamisprogrammi kiirendamisele ja struktuurireformidele, mis on samuti üks rahvusvaheliste laenuandjate nõudmisi.