Vene miljardäride edetabeli tipus on endiselt 90. aastatel maavarafirmadele käpa peale pannud ärimehed, ent uue nähtusena on tekkimas ka oma varandusele internetifirmadega aluse pannud miljardäre, kirjutas Financial Times.

Nimekirja tipus on 24 miljardi dollariga terasefirma NLMK Steel omanik Vladimir Lisin. Talle järgneb samuti teraseäriga tegeleva Severstali ja reisifirma Tui omanik Aleksei Mordašov 18,5 miljardi dollariga.

Äriajakirja Forbes venekeelne toimetus oli seekord sunnitud oma Venemaa rikkamate inimeste nimekirja pikendama sajalt kahesajani, sest rikkureid oli nii palju juurde tekkinud. Kokku olid Venemaa 100 rikkamat inimest eelmisel aastal väärt 432 miljardit dollarit, mis on tublisti üle 2009. aasta 297 miljardist.

200 rikkuri hulgas on ka kaheksa Vene parlamendi ülemkoja liiget ja kümme alamkoja liiget. Nimekirja ainus naine, Moskva linnapea Juri Luškovi abikaasa Jelena Baturina, kaotas peale mehe vallandamist suurema osa oma varandusest ja oli eelmisel aastal väärt kõigest 1,2 miljardit dollarit.