“Külastuse eesmärgiks oli tutvuda olukorraga Ida-Ukrainas, suhelda inimestega ning vaadelda äsjase lahingutegevuse tekitatud kahju,” ütles Mihkelson pressiteeistuse vahendusel.

Tema sõnul on olukord Donetski oblastis jätkuvalt pingeline, rääkimata aktiivsest lahingutegevusest mitme strateegiliselt olulise linna, sealhulgas oblastikeskuse pärast.

“Pärast kaht kuud terroristide käest Ukraina võimude kontrolli alla naasnud Kramatorsk on tänaseks pöördumas tagasi normaalse elu juurde. Samas on 160 000 elanikuga linnas mitmel pool näha lahingutegevuse jälgi. Ka linnaelanikud, kellega mul õnnestus rääkida, on endiselt hirmul ning soovivad rahu ja võimalikult kiiresti nendega juhtunu unustada,” kirjeldas Mihkelson Kramatorskis nähtut. Ta lisas, et linnas on kõikjal näha Ukraina lipuvärve ja riigi ühtsust rõhutavaid loosungeid.

“Paljudele kohalikele elanikele on toimunu arusaamatu ning valdav enamik soovivad rahuliku elu taastumist Ukraina riigivõimu juhtimisel. Niinimetatud separatistides nähakse sageli lihtsalt bandiite, kes näiteks Kramatorskis röövisid autopoode ja tekitasid tõsist kahju linna toimimisele,” ütles Mihkelson.