Abiellumise juures oli aukülaliseks linnapea Marcelo Ebrard. Uut seadust on teravalt kritiseerinud katoliku kirik ja president Felipe Calderón, teatab Associated Press.

México föderaalringkonna seadusandlik kogu andis homoabieludele sama staatuse kui heteroabieludele detsembris. Samasoolistele paaridele anti lisaks õigus adopteerida lapsi. Praegu kehtib seadus ainult México elanikele, kuigi samas peavad ühes osariigis sõlmitud abielu tunnustama ka kõik teised Mehhiko osariigid.

„Täna on Méxicos ajalooline päev,” ütles kohtunik Hegel Cortés, kes abielud ametlikuks tegi. „Nende abielutunnistuste allakirjutamisega, jätame me seljataha traditsioonilise perekonna mõiste ja lubame kahel inimesel, vaatamata seksuaalsele orientatsioonile, abielluda.”

Neljapäeval sõlmitud homoabielud ei ole Ladina-Ameerikas esimesed. Need on aga esimesed, mille on heaks kiitnud seadusandlik organ.

Detsembris pani kaastundlik Argentina provintsi kuberner kohtu loal paari kaks meest. Argentinas ollakse siiski eriarvamustel selle kohta, kas seadus lubab samasooliste abielusid ja asja arutab nüüd ülemkohus.

México peapiiskopkond süüdistas linna juhte perversse ja ebamoraalse seaduse vastuvõtmises.