Meikari sõnul saabusid nad täna võttegrupiga Donetski ja Mariupoli vahel asuvasse Volnovakha linna.

"Mitu päeva on levitatud kuuldusi, et see linn on juba DNR-i ehk Vene vägede käes, kuid täna on linn küll vähemalt väliselt rahulik. Inimesed jalutavad ringi ja kohtusin ka siin Volnovakha ülemraada esindajaga. Ta rääkida muidugi väga ei tahtnud, sest arusaadavalt oli tal hirm, kuna homme on võibolla teine pool sees ja kui näidatakse, milline tema isiklik arvamus on, võib minna tal väga keeruliseks," rääkis Meikar.

Meikari sõnul ei näinud nad oma teekonnal, et Vene sõjavägi oleks näiteks linna poole liikunud, kuid mees lisas, et ka näiteks Ukraina sõjaväe kohaloleku kohta on raske infot saada.

"Siinsamas lähedal on aga need linnad, kus kohapeal inimesed põgenevad, ka siia Volnovakhasse. Korraldatakse erironge Kiievisse või Lvivi ja selles suhtes on linnaelanikud näinud siin nii rindelt saabunud haavatuid kui ka hukkunuid," kirjeldas Meikar.

"Olukord on ikka tegelikult väga pingeline ja see, et linnas lahinguid ei toimu, vastab tõele täna ja praegu, kuid siin lähedal on toimunud kokkupõrkeid ja siin on ka ju üks põhilisi teesid Mariupoli poole," viitas Meikar võimalusele, et olukord võib iga kell pingestuda.

Edasi plaanib võttegrupp Meikari sõnul piirkonnas veel veidi ringi vaadata ja külastada kohalikku haiglat ning õhtuks tagasi Mariupolisse sõita.

"Mariupol on täiesti rahulik ning kui sa ei teaks, et seal midagi toimub, siis paistab välja tavalise linnana. Kahtlemata on seal muidugi Ukraina sõjaväe kontrollpunktid ja seal ollakse suhteliselt skeptilised, aga linnas transport toimib, vesi on, elekter on ja tehased töötavad. Aga veelkord, see on hetke info ja siin võib tundidega ka asi muutuda," ütles Meikar.