México endine linnapea, kes oli valimiste favoriit ka arvamusküsitluste järgi, kogus Parametria küsitluse järgi 53 protsenti häältest. Selgelt esimene on López Obrador kõigi lävepakuküsitluste ja esialgsete tulemuste järgi, vahendab BBC News.

Valitseva erakonna Institutsionaalse Revolutsioonilise Partei (PRI) kandidaat José Antonio Meade, kes on esialgsete tulemuste järgi kolmandal kohal, teatas oma poolehoidjatele, et soovib López Obradorile suurimat edu. Meade’i PRI on Mehhiko poliitikas domineerinud suure osa eelmisest sajandist, kuid selle populaarsus on vähenenud.

López Obradori järel näib olevat teise koha saavutanud konservatiivse Rahvusliku Aktsioonipartei (PAN) kandidaat Ricardo Anaya.

Twitteris õnnitles López Obradori ka USA president Donald Trump.

López Obrador on olnud Mehhiko kahtede eelmiste valimiste teise koha omanik, kuid nüüd näib ta PRI ja PAN-i domineerimisele lõpu tegevat. Ta on mõlemat nimetanud „võimumaffiaks”.

Paljud mehhiklased on senise presidendi Enrique Peña Nieto PRI administratsioonis pettunud majanduse kehva seisu ja sügavale juurdunud korruptsiooni tõttu.

64-aastane López Obrador seadis korruptsiooniga võitlemise oma valimiskampaania keskmesse, lubades tõsta palku ja pensione kuritarvituste vähendamise arvelt.

Vastased on püüdnud kujutada López Obradori populistina, keda ei saa majandusasjades usaldada.

López Obrador on olnud kõige kriitilisem kandidaat Trumpi suhtes ning on öelnud, et tahab USA riigipea mõistusele tuua.