Mõnikümmend opositsiooni aktivisti tulid Oktoobri väljakule loosungitega nagu „Vene armee, go home!” ja „Ei Vene sõduritele Valgevenes!” ning kandsid valge-puna-valgeid Valgevene rahvuslippe teatab Hartõja 97.

Kohe saabusid kohale ka OMON-i üksused nii vormis kui erariietes. Inimesi hakati rängalt peksma ja nad suruti vastu maad. Peksti jalgade ja kumminuiadega. Paljud said tõsiseid traumasid. Miilitsad peksid ka naisi ja tüdrukuid.

Vaatamata kumminuia-, jala- ja rusikalöökidele skandeerisid inimesed loosungit “Žõve Belarus!” (Elagu Valgevene).

Arreteeriti kümneid inimesi. Ometi üritasid inimesed uuesti loosungitega väljakule tulla, kuid siis toodi kohale kongiga auto ja kõik viidi miilitsajaoskonda. Ka enne opositsiooni aktsiooni vahistati preventiivselt üle kümne dissidendi.

Meeleavaldus „Ei Vene okupatsioonile!” korraldati protestiks Valgevenes toimuvate Vene-Valgevene sõjalis-strateegiliste ühisõppuste Zapad-2009 vastu. Kolmapäeval hakkasid Valgevenesse saabuma esimesed ešelonid Vene vägedega.

Valgevene demokraadid on veendunud, et alanud õppused kujutavad endast ohtu Valgevene iseseisvusele. Varem pole riiki toodud sellisel hulgal Vene sõjaväelasi. 12 500 õppustel osalevast sõdurist 6000 on Venemaalt.