Sama väitega esines Vene politoloog Arkadi Dubnov.

Usbeki valitsuse allikad seda ei kinnitanud, öeldes Interfaxile, et Karimov viibib endiselt haiglas ja tema seisund on stabiilne. Vene saatkond ei kommenteerinud spekulatsioone.

Valitsus teatas presidendi haiglasse viimisest pühapäeval, hiljem teatas riigipea tütar Lola Karimova-Tilljajeva, et Karimovit tabas laupäeval ajuverejooks.

Teisipäeval väitis uudisteagentuur Regnum, et Karimovi võimalikuks järeltulijaks peetud asepeaminister Rustam Azimov viibib koduarestis. Ka sellele väitele vaidles valitsus vastu, kinnitades, et Azimov täidab oma tavapäraseid töökohustusi. Teiseks võimalikuks „troonipärijaks“ peetakse peaminister Šavkat Mirzijajevit.

Ajaleht Moscow Times väidab Usbekistani opositsiooni allikatele viidates, et Karimov varises kokku reede õhtul olümpiasportlastele korraldatud vastuvõtul. Opositsiooni teatel jõi riigipea peol liiga palju viina, ignoreerides oma assistendi hoiatusi. Vastuvõtt lõppes kell 22, seejärel olevat president teadvuse kaotanud. Opositsiooni väitel saabusid teda opereerima Saksamaa ja Iisraeli arstid.

Teisipäeval ilmus ajalehes Moskovski Komsomolets teade, et Tadžikistan tugevdab piirivalvejõudusid Usbekistani piiril. Tadžikistani valitsus nimetas väidet alusetuks.