Alžeeria kodanik Mohamed Belkaid elas Rootsis alates 2009. aastast ja läks 2014. aastal Süüriasse, et ühineda ISISega. Pärast tagasitulekut elas ta Brüsselis ja aitas korraldada Pariisi terrorirünnakuid. Märtsis hukkus ta Belgia politsei haarangus, nädal hiljem toimusid Brüsseli enesetapurünnakud, mis nõudsid üle 30 elu.

SVT uudistesaade „Uppdrag granskning“ teatab, et Belkaidi radikaliseerumise eest vastutab Rootsis resideeruv äärmuslane, kes tegeleb ISISe jaoks võitlejate värbamisega. Rootsi kaitsepolitsei huviorbiidis on värbaja olnud alates 1990.-test, ent tema praegune asukoht on teadmata. SVT andmeil elab mees aga praegugi Rootsis.

Belkaid töötas Stockholmi kesklinnas asuvas poes, mis kuulus nimetatud värbajale. Pood toimis kohalike islamistide kokkusaamiskohana. Ilmselt otsustas tänu neile kontaktidele terroristidega ühineda ka Belkaid, kes oli politseile varem tuntud pisikurjategijana.

SVT teatel kuulus samasse võrgustikku veel mitmeid islamiäärmuslasi, sealhulgas 2010. aastal Taani ajalehte Jyllandsposten rünnata plaaninud terroristid.