ABC ja CNN-i allikate väitel on tõenäoline, et Cohen on alustanud koostööd prokuratuuriga. Põhiliseks probleemiks olevat olnud büroo nõutud tasu, mille maksmisega on Cohenil tekkinud probleemid. New York Times märgib, et siiani on Coheni esindamise kulusid aidanud kinni maksta Trumpi perekond, kuid vaid osaliselt.

Aprillis otsis FBI läbi Coheni kodu ja kontori ja viis kaasa dokumente ja andmekandjaid. Uurimine algas seoses pornostaar Stormy Danielsile kahtlastel asjaoludel tehtud väljamaksega, ent võib laieneda ka teistele teemadele, kui need dokumentide analüüsi käigus peaksid välja tulema.

CNN-iga vestelnud Trumpi liitlase sõnul on tegu väga murettekitava uudisega, arvestades Coheni pikaajalist koostööd Trumpiga. "Kes kurat teab, mida kõike Michael Cohen nende aastate jooksul on teinud?" märkis allikas.

Trump ise kinnitas aprillis, et temas Coheni kodu läbiotsimine muret ei tekita, öeldes intervjuus Fox Newsile, et advokaat puutus kokku vaid murdosaga tema äritegevusest. Samuti kirjutas ta Twitteris, et ei pea tõenäoliseks, et Cohen kellegi peale "kitse paneb," ehkki enamik inimesi on Trumpi hinnangul valmis sellises olukorras isegi süüdistusi välja mõtlema.