Kremli pressiteenistusest teatati infoagentuurile RIA Novosti, et president Medvedev allkirjastas oma otsuse täna. Uueks GRU ülemaks määrati kindralleitnant Aleksandr Šljahturov.

Lisaks teatati Kremlist, et Medvedev autasustas Korabelnikovi „suurte teenete eest Vene Föderatsiooni kaitsevõime tugevdamisel" ordeni Teenete Eest Isamaa Ees kolmanda järguga.

Armeekindral Korabelnikov oli juhtinud Venemaa sõjaväeluuret alates maist 1997 ning ta oli lahkumisavalduse kirjutanud juba märtsikuus.

Tänane ajaleht Moskovski Komsomolets kirjutab aga viitega allikatele GRUs, et Medvedev oli oma seadluse allkirjastanud juba eelmise nädala lõpul ning Korabelnikov lahkub ametist pärast puhkuse lõppu.

Lisaks teatab väljaanne, et ka suurem osa tema asetäitjatest on vabastatud ning on praegu oma ametitest kohusetäitjateks.

Varem oli kaitseministeerium kinnitanud, et Korabelnikov jääb edasi GRU juhiks ja jätkab minister Anatoli Serdjukovi algatatud sõjaväereformi. Kuid meedias ilmusid teated nagu suhtuks armeekindral sellesse negatiivselt ja lahkub tüli tõttu ametist.