„Me lähtume sellest, mis on kõige tähtsam ülesanne – rahustada olukord Ukraina territooriumil, mitte garanteerida midagi kellelegi, vaid rahustada see olukord,“ ütles Medvedev vastuseks küsimusele, kas Moskva võib garanteerida, et Luhanski ja Donetski oblast ei lähe Venemaa koosseisu, vahendab Lenta.ru intervjuu peaministri veebilehele üles pandud stenogrammi.

Medvedev ütles, et lääneriigid peavad ise andma mitmeid garantiisid, täpsemalt selle kohta, et ei hakka sekkuma Ukraina siseasjadesse ning et ei püüa Ukrainat NATO-sse vastu võtta. Medvedevi sõnul peaksid ukrainlased saama garantii eelkõige Kiievilt ja selleks on vajalik dialoog.

„Ukraina võimud peavad garanteerima oma rahvale, et idas on rahulik, et nad ei kasuta rasketehnikat, sealhulgas tanke ja lennukeid, helikoptereid oma rahva vastu. Just seda on vaja garanteerida, istuda läbirääkimistelaua taha ja rääkida tulevikust, kuidas see välja näeb Kiievi võimude ja idas elavate inimeste jaoks,“ ütles Medvedev.

Medvedev nimetas propagandaks kinnitusi selle kohta, et Moskva tahab mingeid Ukraina osi liita, ning rõhutas, et kujunenud olukorra võrdlemine Krimmi Venemaa koosseisu minemisega on kohatu.

„Mis puudutab erinevaid hüpoteese selle kohta, et Venemaa tahab endaga liita mingeid täiendavaid maid, siis see pole midagi enamat kui propaganda. Ma ei taha seda isegi kommenteerida. Peamine on rahustada olukord Ukraina sees. Me näeme ju, mis seal toimub, seal on ju tegelikult kodusõda. Just sellele peame me kõik mõtlema,“ ütles peaminister.