„Ma langetasin otsuse talveajale ülemineku tühistamisest alates käesoleva aasta sügisest. Ja annan vastava korralduse valitsusele,“ ütles Medvdedev.
„Vajadus adapteeruda on seotud nii stressi kui haigustega,“ põhjendas ta oma otsust, kirjutab BNS.

Riigipea sõnul puudutab kellakeeramine kõiki inimesi. Ta osutas, et rääkis sellest 2009. aastal seadusandlikule kogule peetud aastakõnes ning et seda teemat uuriti väga tõsiselt.

„Oleme tõepoolest harjunud igal kevadel ja sügisel kella keerama ning kõik pahandavad harjumuspäraselt selle pärast, kuna tegelikult rikutakse inimeste bioloogilist rütmi, kõik see ärritab, kõik kas magavad sisse või ärkavad liiga vara ega tea, mida liigse tunniga peale hakata. Ma isegi ei räägi õnnetutest lehmadest ja teistest loomadest, kes ei mõista kellakeeramist ega saa aru, miks lüpsjad teisel ajal nende juurde tulevad,“ sõnas riigipea.

Medvedevi kinnitusel on üleminek suveajale kasulik. „Me ei lähe enam üle talveajale, peame ebameeldivuse veel üks kord üle elama, kuna just üleminek suveajale tähendab alati uneaja vähenemist tunni võrra, ent pärast seda ebameeldivused lõppevad. Samas saame pikendatud valge aja. Mulle tundub, et see oleks huvitav meie riigi jaoks ning kasulik ka tervikuna. Inimesed on mult seda igatahes korduvalt palunud,“ osutas ta.