Vastates küsimusele, kas Medvedev peab võimalikuks, et tema ja Putin mõlemad esitavad oma kandidatuuri riigipea kohale, ütles president Lenta.ru vahendusel: „Seda on raske ette kujutada vähemalt ühel põhjusel. Meie Vladimir Putiniga – minu kolleegi ja vana seltsimehega – esindame märkimisväärsel määral ikkagi üht ja sama poliitilist jõudu. Konkurents meie vahel võib minna vastuollu nende eesmärkide ja ülesannetega, mida me oleme viimastel aastatel realiseerinud. Sellepärast arvan ma, et see poleks parim stsenaarium meie riigi ja konkreetse olukorra jaoks.“

Küsimusele, kas Medvedev ise kavatseb teiseks ametiajaks kandideerida, andis ta põikleva vastuse. „Iga juht, kes on sellisel positsioonil nagu president, on lihtsalt kohustatud tahtma kandideerida. Teine küsimus on see, kas ta võtab vastu otsuse osaleda valimistel või mitte.“ Medvedev tuletas meelde, et esinedes 17. juunil Peterburis rahvusvahelisel majandusfoorumil lubas ta „veel veidi toetada intriigi“, enne kui avaldab oma plaanid eesseisvateks presidendivalimisteks.

Samas ütles Medvedev, et kui ta ikkagi teiseks ametiajaks presidendiks saab, nagu seda lubab põhiseadus, lubab ta teha kõik, mis võimalik välja öeldud eesmärkide elluviimiseks – majanduse ja ühiskonna, sealhulgas poliitilise süsteemi, moderniseerimiseks.