Venemaa uudisteagentuuride teatel on Medvedevi hinnangul Ukraina uued juhid saanud võimule „relvastatud mässu“ läbi. Euroopa Liidu poolset tunnustamist nimetas ta „teadvusehäireks“, vahendas AP.

Medvedevi sõnul on Venemaa valmis jätkama suhteid Ukrainaga siis kui riigis on „normaalne, kaasaegne valitsus, mis lähtub tegevuses Ukraina seadusandlusest ja konstitutsioonist“.

„Kui pidada Kalašnikoviga vehkivaid mustades maskides mööda Kiievit luusivaid mehi valitsuseks, siis saab meil olema raske sellise valitsusega koostööd teha,“ ütles ta.

Medvedev lisas, et Venemaa otsus kutsuda suursaadik Kiievist tagasi Moskvasse konsultatsioonidele tähendas seda, et „on olemas oht meie huvidele ja meie saatkonna töötajate elule ja tervisele“.

Pärast ülestõusu kiitis Ukraina raada heaks senise presidendi Viktor Janukovõtši tagandamise ning riiki seati ajutiselt juhtima parlamendi spiiker Oleksandr Turtšõnovi.

Janukovõtšit nähti viimati Krimmi kandis ning hetkel on tema asukoht teadmata, kuid Ukraina ajutine valitsus otsib teda „rahumeelsete meeleavaldajate massimõrvas“ süüdistatuna taga.