President avaldas selle kommentaari enne olulist kõnet, mille ta peab neljapäeval parlamendi mõlemale kojale. Sellest oodatakse vihjeid, kas Medvedev kavatseb 2012. aastal presidendivalimistel osaleda, vahendas BNS.

"Mingil hetkel hakkas meie poliitiline elu stagnatsiooni sümptomeid ilmutama," ütles Medvedev videoblogi läkituses, mida ta regulaarselt salvestab.

"Ja see stagnatsioon on ühtmoodi kahjulik nii valitsusparteile kui ka opositsioonijõududele."

"Kui opositsioonil ei ole vähimatki võimalust ausaid valimisi võita, käib see alla ja muutub marginaalseks," hoiatas Medvedev. Ta lisas, et sama juhtub ka valitsusparteiga "nagu iga elusorganismiga, mis ei ole liikumises".

Vene meedia teatel kavatseb Medvedev selle sõnumi edastada ka kolmapäeval riigi suurimate parteide juhtidega toimuval kohtumisel, kus osaleb ka Ühtne Venemaa.

Medvedev, keda peetakse tema eelkäijast, praegusest peaministrist Vladimir Putinist liberaalsemaks, on end Vene poliitikas moderniseeriva jõuna esitlenud.

Pärast hiljutisi rünnakuid ajakirjanikele on ta asunud meediat kaitsma ning kritiseerinud teisi otsuseid, mis langetati Putini kaheksa-aastasel valitsusajal.

Samas ei ole ta öelnud, kas kavatseb 2012. aastal uuesti riigipeaks kandideerida. On võimalik, et siis pürib samale kohale ka Putin.

Kritiseerides Putini ümber tekkinud Ühtse Venemaa ainuvõimu, ütles Medvedev, et on vaja "tõsta poliitilise konkurentsi taset".

Ta tõi välja asjaolu, et Ühtsel Venemaal on viimastes valimiskampaaniates olnud ebaausaid eeliseid meediakajastuses ning erakond on saanud kohalikes ja riiklikes telekanalites märgatavalt rohkem eetriaega. Sama on väitnud ka opositsioonijõud.

Lisaks viitas Medvedev raskustele, mis tekivad opositsionääridel ürituste korraldamisega avalikes kohtades ja auditooriumites.