"See ei ole kergeim tee, kuid Venemaa on alati öelnud, et me oleme valmis dialoogiks Gruusia uute võimudega, ent mõistagi arvestades olemasolevat geopoliitilist reaalsust ja Venemaa tehtud otsuseid tunnustada Abhaasiat ja Lõuna-Osseetiat," ütles Medvedev päevalehe Kommersant neljapäeval avaldatud usutluses, vahendab BNS.

Küsimusele, kas ta on valmis kohtuma Gruusia peaministri Bidzina Ivanišviliga, vastas Medvedev, et Vene võimud jälgivad tähelepanelikult märke, mida Gruusia saadab. Samas märkis ta, et praeguse riigipeaga ei ole võimalik koostööd teha.

"Ütlesin ükskord, et üks inimene, kellega ma ei ole valmis sama laua taha istuma, on Mihheil Saakašvili," ütles Medvedev ja lisas, et Ivanišvili kuulub teise poliitikute põlvkonda. "Vaatame tema tegelikke tegusid. Nad saadavad signaale, et hea oleks timmida kontakte, siiani mitte diplomaatilisel tasemel."

Gruusia seevastu loodab Ühendriikide abile suhete normaliseerimisel Venemaaga.

Ivanišvili ütles teisipäeval pärast kohtumist USA abivälisministriga Euroopa ja Euraasia asjade küsimuses Eric Rubiniga, et arutati Tbilisi suhteid Moskvaga ning et ta loodab neid Washingtoni abiga normaliseerida.

„Me arutasime samuti meie kahepoolseid suhteid ning väljendasime lootust nende laiendamiseks,“ lisas ta.

Eelmisel nädalal teatas Ivanišvili, et tema USA-visiit lükkub järgmisesse aastasse.