Rogozin kandis Medvedevile kanderaketi Proton-M allakukkumise asjaolude kohta ette, teatas Venemaa peaministri pressiesindaja Natalja Timakova RIA Novosti vahendusel.

„Peaminister andis Rogozinile korralduse moodustada valitsuskomisjon allakukkumise põhjuste väljaselgitamiseks ja nõudis nimekirja vastutavatest isikutest, kes on juhtunus süüdi, sealhulgas Roskosmose juhtkonnast,“ ütles Timakova.

Lisaks sellele teatas Timakova, et Rogozinile anti korraldus töötada lähimal ajal välja ja esitada nimekiri meetmetest kosmosevaldkonna tugevdatud kontrollimiseks ja selliste sündmuste vältimiseks tulevikus.

Kanderakett Proton-M kiirendiga DM-03, mis pidi orbiidile viima kolm positsioneerimis- ja navigeerimissüsteemi GLONASS satelliiti, kukkus alla esimesel minutil pärast starti Baikonuri kosmodroomilt Kasahstanis. Raketi starti kanti otse üle telekanalis Rossija 24.

„Mis puutub võimalikesse kaadrialastesse ümberpaigutustesse valdkonnas, siis siin on veel raske midagi öelda. Pärast eelmist avariid (2012. aastal) lahkus ametist Nesterov (Hrunitševi-nimelise kosmosekeskuse endine juht Vladimir Nesterov). Ma ei arva, et ka Seliverstov maha võetakse, kuid mingid kaadrimuudatused, kui neid tuleb, võivad tulla tema (Seliverstovi) asetäitjate, vastutavate täidesaatjate tasemel. Aga sellest võib rääkida alles pärast seda, kui on teada avarii põhjused, praegu on see lihtsalt ennustamine,“ ütles raketi- ja kosmosevaldkonna ekspert RIA Novostile.

Millega võib seletada Vene teaduse ja tehnika allakäiku, küsib RIA Novosti.

Uudisteagentuuri vaatleja Konstantin Bogdanov vastab sellele järgmiselt: „Seda nimetatakse kõrgtehnoloogilise infrastruktuuri toetamise võime minetamiseks, mis toob kaasa tagajärjed. Põhjus on selles, et kosmos on muutunud Venemaal lindpriiks, sellega tegeles ju kogu Nõukogude Liit, nõukogude insenerid. See on nende valdkond, mitte meie. Suure kosmoseimpeeriumi ambitsioone, kelleks Venemaa ennast on harjunud pidama, ei toeta lihtsalt enam usaldusväärne vundament.“