Esinedes Aasia-Vaikse ookeani majanduskoostöö foorumi (APEC) liidrite pressikonverentsil Peruu pealinnas Limas, märkis Medvedev, et Venemaal on võimalus veenda uut Ameerika Ühendriikide administratsiooni loobuma oma raketikilbi osade Euroopasse paigutamise plaanist, vahendab infoagentuur RIA Novosti.

„Minu arvates šansse on, sest kui praeguse administratsiooni positsioon on selles küsimuses äärmiselt ebapaindlik, siis vastvalitud presidendi positsioon näib enam korralik,“ märkis Vene president.

Medvedevi arvates on see fakt, et Obama esindajad lükkasid ümber Poola presidendi Lech Kaczyński väite Washingtoni toetusest USA raketikilbi paigutamise programmile, annavad vähemalt tunnistust sellest, et „meie Ameerika partnerid mõtlevad tulevikule ja, et neil ei ole kindlaid raame selle probleemi lahendamiseks“.

Pärast vastvalitud Obama ja Kaczyński telefonivestlust 8. novembril, teatas Poola riigipea, et uus Ameerika Ühendriikide president ei kavatse loobuda George W. Bushi administratsiooni plaanidest elementide paigaldamise osas. Siiski lükkas peagi pärast seda üks Obama abidest selle teate ametlikult ümber.

Oma valimiskampaania ajal teatas Obama, et toetab raketikilbi elementide paigutamist Ida-Euroopasse vaid juhul kui tõestatakse selle hädavajalikkus ja efektiivsus.