Medvedev ütles, et otsus selle kohta, kas ta kandideerib uuesti presidendiks, tuleb „kiiremas korras“, vahendab Vesti.ru.

„Selliseid otsuseid tuleb teha niisugusel hetkel, kui selleks on täidetud kõik eeldused. Just seetõttu tuleb sellistest otsustest teatamiseks valida muud formaadid kui pressikonverents, kuigi see näeb hea välja. Sellised otsused tuleb vastu võtta veidi teisiti ja neist ka teatada veidi teisiti. Seetõttu arvan ma, et iga poliitik peab tegema selliseid avaldusi, kui seda vajalikuks peab,“ ütles president suurel pressikonverentsil Skolkovos.

Kui Medvedev kandideerib presidendiks, toetub ta sellele parteile, kes ta esimeseks ametiajaks üles seadis.

„Kas president võib meie riigis partei liige olla? Ilmselt nii juhtub,“ ütles Medvedev. „Praegu on meil poliitilised jõud formeerunud, tekkinud on erinevad ettekujutused, kuidas riiki arendada, seetõttu võib president juhtida üht poliitilistest jõududest.“

Medvedev leidis, et riigiduuma ülemkoja spiiker Sergei Mironov peab otsuse oma tagandamise kohta rahulikult vastu võtma.

„Ükskõik millise isiku tagasiastumises ei ole midagi üleloomulikku, riiklik karjäär lõpeb ükskord alati, nii ka presidendi puhul,“ ütles Medvedev. Presidendi arvates on olukord Medvedeviga samasugune nagu teistegi poliitiliste figuuridega. „Kui täna võetakse vastu selline otsus, peab Mironov sellesse normaalselt suhtuma,“ ütles president.

Loomulikult puudutati pressikonverentsil Medvedevi lemmikteemat moderniseerimist.

„Moderniseerimine – see on meie riigi kõige tähtsam arengusuund ja peab viima olukorra kvalitatiivsele muutumisele meie riigis,“ ütles Medvedev.

Vastuseks ajakirjanik Sergei Brilevi küsimusele moderniseerimise pöördumatuse kohta, ütles Medvedev: „Me peame lähtuma sellest, et moderniseerimine ei ole korraga ja igavesti paika pandavad mingisugused raamid. Ma mäletan, kuidas me tähistasime perestroika esimese, teise ja kolmanda aasta lõppu. Ja millega see lõppes?“

President rõhutas, et moderniseerimine on protsess ja selle juures on kõige tähtsam anda riigi arengule uus kvaliteet.

„Moderniseerimine on olukorra kvalitatiivne muutumine. Ma olen absoluutselt kindel, et me pole seda veel saavutanud,“ ütles Medvedev.

Medvedev esineb auditooriumi ees üksi, ilma pressisekretäri abita, teatab Lenta.ru.

Ametlikult pole pressikonverentsi teemat teatatud. Oodatakse, et see kestab umbes poolteist tundi. Selle aja jooksul vastab Medvedev saalis olevate ajakirjanike küsimustele ning ka neile küsimustele, mis esitatakse interneti kaudu.

Pressikonverentsile akrediteeris end üle 800 ajakirjaniku.

Presidendi pressisekretär Natalja Timakova teatas, et pressikonverents otsustati korraldada selle tõttu, et Kremlisse laekus liiga palju intervjuusoove.