"Ma mäletan kõike. Ma ei saa nimetada seda (Nõukogude Liidu lagunemist) peamiseks geopoliitiliseks katastroofiks, sest oli Teine maailmasõda, mille käigus hukkus 30 miljonit meie riigi kodanikku, oli väga hirmus kodusõda, mille käigus hukkus miljoneid meie kodanikke. Andke andeks, kuid Nõukogude Liidu lagunemine toimus sisuliselt veretult. See ei ole peamine katastroof, ma ei saa sellega nõustuda, ehkki see oli tohutule hulgale inimestele väga keeruline, väga ränk sündmus," ütles Medvedev usutluses ajalehele Financial Times BNS-i vahendusel.

Venemaa eelmine riigijuht ja praegune peaminister Putin leiab, et Nõukogude Liidus valitsenud sotsialistliku idee asemele peab riigi rahvustevahelise ühtsuse tagamiseks tulema ülevenemaalise patriotismi idee.

"Meie teiega ei ole suutnud leida ekvivalenti sellele, mis Nõukogude Liidus leiutati. Arvan, et pole vaja kaugelt otsida. Seda, mis varem nii hästi töötas, saab asendada vaid ülevenemaalise patriotismiga," ütles Putin esmaspäeval riiginõukogu presiidiumi istungil.