„Olen veendunud, et David olnuks hea KGB agent,“ ütles Medvedev ajakirjanikele pärast aastatepikkust pausi toimunud kõnelusi, vastates küsimusele, kas ta usub, et tema külalisest oleks saanud hea luuraja, vahendab BNS.

„Ent sellisel juhul poleks temast kunagi saanud Briti peaministrit,“ lisas Medvedev Vene ja Briti tippametnikest ja ajakirjanikest kuulajate naeru saatel.

Cameron, kes on minevikus öelnud, et arvatavalt tehti katse teda Venemaa heaks luurama värvata, otsustas kommentaarist loobuda.

Kõnelused Cameroni ja Medvedevi vahel olid esimeseks tipptasemel kahepoolseks kontaktiks alates Vladimir Putini ägeda kriitiku Aleksandr Litvinenko surma polooniumimürgistusse, mis kahjustas tõsiselt kahepoolseid suhteid.

Praegu peaministriametit pidav, ent Venemaa võimukaimaks isikuks peetav Putin teenis Nõukogude Liidu ajal Ida-Saksamaal KGB agendina.

Briti ja Vene peaministril on hiljem esmaspäeval samuti kavas kohtumine.

Londoni ametnikud on öelnud, et tegemist on esimese Briti ministri või diplomaadi kontaktiga Putiniga alates Litvinenko tapmisest, kes süüdistas enda surivoodil tapmise korraldamises Venemaa toonast presidenti.