Ettevõte märkis, et kõiki Maxima kauplusehooneid Lätis kontrollitakse regulaarselt vastavalt seadustes ette nähtud normidele, vahendas BNS.

Praegu aga alustati erakorralist kontrolli kõigis Maxima Läti poodides ning ettevõte väljendas valmisolekut teha koostööd kõigi asjakohaste ametkondadega ning edastada neile kõik vajalikud andmed.

"Otsustasime kiiresti kokku kutsuda töörühma, kuhu kuuluvad nii meie ettevõtte kui ka sõltumatud eksperdid. Selle juba tööle asunud meeskonna tähtsaimaks ülesandeks on kontrollida kõigi hoonete vastupidavust sõltumata sellest, kas Maxima on neist kaasomanik või rentnik," ütles Läti Maxima juht Gintaras Jasinskas.

Ta rõhutas, et praegu on kõige tähtsam veenduda, et teistes Maxima poodides ei ole vastupidavuse ja ohutusega seotud riske.

Samal ajal viiakse läbi ka uurimine ka Riia Zolitūde mikrorajoonis aset leidnud tragöödia põhjuste väljaselgitamiseks. Maxima Latvija kavatseb kaasata ka väliseksperte, kellel on sarnaste õnnetuste uurimise kogemus. Eksperdid alustavad tööd järgmisel nädalal.

Neljapäeva õhtul Maxima ostukeskuses toimunud varingutes on viimastel andmetel surma saanud 54 inimest, 29 inimest on toimetatud haiglasse.

Politsei on algatanud juhtunu osas kriminaaluurimise.

Umbes 20 000 elanikuga Zolitūde magalarajooni ostukeskus valmis 2011. aasta lõpus. Keskuse arendaja on firma Homburg ja selle ehitas RE&RE. Ehitusfirma eitas viletsat ehituskvaliteeti, hoone on pälvinud arhitektuuripreemia.

Hoone projekteerijaks oli arhitektuuribüroo Kubs.

Riia poetragöödia on seni nõudnud 54 inimelu, teadmata kadunuid, kes võivad veel hoone rusude all olla, on seitse.