„Mitte Venemaa pole agressor, nagu väidetakse ülemraadas, vaid just Ukraina võimud on agressorid olles päästnud valla sõja omaenda rahva vastu. Agressorid on need, kes tapavad naisi ja vanakesi, kes pommitavad võõrastest relvadest asulaid, hävitavad elumaju, haiglaid ja koole, hoiavad blokaadis omaenda kodanikke,“ kuulutas Matvijenko, avades kolmapäeval föderatsiooninõukogu kevadsessiooni, vahendab Interfax.

Matvijenko rõhutas, et Venemaa ei ole konflikti osapool ja pakub rahuplaani, võtab oma territooriumil vastu kümneid tuhandeid põgenikke ja saadab Ida-Ukraina elanikele humanitaarabi.

„Samal ajal, kui Ukraina võimud sõidavad mööda maailma ringi välja sirutatud käega ja nuruvad raha, osutab Venemaa Ukrainale konkreetset finantsabi laenude näol ning tarnib soodustingimustel gaasi ja elektrienergiat. Ja see on agressorriik?“ imestas Matvijenko.

Matvijenko on veendunud, et Ukraina, kes täidab pimesi värviliste revolutsioonide läbiviimise sponsorite korraldusi, on muutunud vahetuskaardiks USA ja lääne käes nende geopoliitiliste huvide lahendamisel ning Venemaa huvide takistamisel ja talle surve avaldamisel.